Orgelconcert – CD-presentatie

23/04/2016 Orgelconcert - CD-presentatie, Gorinchem

Details

Tijd : 20:00 uur
State : Gorinchem
Locatie : Grote Kerk, Groenmarkt 7

André van Vliet, orgel

Op zaterdag 23 april geeft André van Vliet een orgelconcert op het Bätz-Witte-orgel in de Grote Kerk van Gorinchem. Tijdens dit concert zal zijn nieuwe orgel-cd worden gepresenteerd.

Het was alweer ruim 7 jaar geleden dat de vorige orgel-solo-cd van André verscheen. Dit keer is voor opname van de cd gezocht naar een orgel waarbij het niet nodig is om concessies te doen aan de mogelijkheden van het orgel. En dat is gelukt. In februari is André een aantal dagen naar Marburg in Duitsland getrokken waar in de Elisabethkirche een dubbel-cd is opgenomen.

Op de cd is veel muziek opgenomen dat nog niet eerder op cd is verschenen. Naast een aantal klassieke orgelwerken staan er op de cd twee complete orgelsymfonieën. Een groot gedeelte van deze titels zal tijdens het presentatieconcert ten gehore worden gebracht. Ook wordt de volledige vierde sonate van de bekende Franse organist en componist Alexandre Guilmant gespeeld.

Het concert start om 20.00 uur. De entree voor het concert (inclusief consumptie) bedraagt € 10. Kinderen t/m 15 jaar € 5. Bij dit presentatieconcert is de dubbel-cd verkrijgbaar voor een introductieprijs van € 15.

opzet flyer andre versie 3 groot